perjantai 4. joulukuuta 2015

Lankatekniikat

Virkkaus

Perinteisesti lankatekniikat aloitetaan virkkauksesta, yhden koulun käsittely on helpompaa kuin kahden puikon. Ketju- ja kiinteä silmukat ovat hyvä alku, jos oppilas taitaa ne, hän pääsee toteuttamaan pieniä töisä, esim. pompulan koristelu. Amigurumin tekemiseen tarvitaan jo silmikoiden lisääminen ja kaventaminen. Oppilaan pitää osata myös laskea silmukat.
Koukun käsittelyn opettelussa haasteena voi olla esim. oppilaan käteisyys. Internetistä löytyy opetusvideot vasenkätisille.
Amigurumin suunnittelussa on hyvä antaa vapaat kädet oppilaalle, mutta opettaja neuvoo tarvittaessa rivien määrässä, kaventamisessa ja lisäämisessa.
Itse pidän mattokudetta helppona materiaalina sen paksuuden vuoksi, mutta se voi olla samasta syystä haastava. Samat tekniikan kuin amigurumissa voi käyttää esim. korin tekemisessä.


Kun ketju- ja kinteät silmukat ovat tuttuja, voi siirtyä pylvässilmukoiden opettelun. Perinteinen isoäidin neliö on monikäytöinen pieni työ. Siitä voi tehdä pussukan, tyynyn, peiton ja käyttää koristeluun. Mattokuteesta voi tehdä pannualusen tai pienen maton esim. kylpyhuoneeseen,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti